Życie bez glutenu – czy gluten jest naprawdę niekorzystny?
Czasem skorzystanie z rad dietetyka to optymalne rozwiązanie. Z jakiej przyczyny? Ponieważ na świecie pojawia się dużo mitów, które dotyczą jedzenia. Choćby mit odnośnie do glutenu. Sporo osób twierdzi, że gluten jest szkodliwy. Rzeczywiście, jest – problem polega na tym, że tylko dla co niektórych ludzi. Towary mleczne też są wrogie dla alergików. Wskutek tego przed zmianami żywieniowymi trzeba zwrócić się po poradę do dietetyka, który zaleca różnorodne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do profesjonalisty w dziedzinie odchudzania, ponieważ nie chcą się przyznać że mają jakikolwiek kłopot. Sami selekcjonujemy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda oraz, że ekspresowo uzyskamy ładną oraz szczupłą sylwetkę. Jednakże prawda bywa absolutnie inna oraz notorycznie nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie działa czy też najzwyczajniej w świecie nie mamy siły na to, aby stosować ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Najogromniejszym błędem jest stosowanie paru typów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie oraz wracanie do starych nawyków żywieniowych. Z jakiej przyczyny? Ponieważ organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że stosowna ilość jedzenia zostaje mu odebrana, nie daje mu się kalorii w takiej liczbie jakby potrzebował i rozpoczyna się bronić kiedy wyłącznie jest ich mniej. jedzenie bez glutenu Ta obrona skutkuje dużym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co spożyjemy będzie się odkładało w ciele, szczególnie, jeżeli gwałtownie zjemy zanadto dużo. To podstawowy błąd odchudzających się, lepiej w następstwie tego rozpocząć jedną długotrwałą dietę jednak nie zmieniać jej.
Zobacz filmik